Nagykörút Blog

Milyen hatással lenne Skócia függetlensége Budapestre?

2014. szeptember 11. - nagykörút_blog

Scotland_Bp.png

Skócia egy hét múlva, szeptember 18-án választ, hogy vajon tagja kíván maradni az Egyesült Királyságnak, vagy sem.

Ennek kapcsán bocsátkozunk mélyelemzésbe, hogy vajon egy esetleges skót függetlenedés hogyan hatna Budapestre, milyen folyamatokat galvanizálna életre?

Természetesen újra napirendre kerülne a kérdés, amivel minden fővárosi őslakos és honosított polgár kel és fekszik: Budapest függetlensége. A Magyarországtól történő elszakadás nagyobb nehézségek nélkül történhetne meg, s találkozna a jelenlegi központi államhatalom igényével, hogy igazgatási szerveit "vidékre" telepítse. A Független Budapestet természetesen már másnap felvennék az Európai Unióba, mivel itt nemcsak a HDI magas, hanem a street food is jó.

A Magyar Királysággal történő évszázados együttélés hagyománykövetésre is sarkall minket, ezért az alkotmányos anarchia keretein belül rögtön kiírjuk a választásokat, ahol csak az MKKP indulhat, amit a választások után betiltunk és feloszlatunk. A forint a múzeumba, az euró pedig a pénztárcánkba kerülne. A budapesti fociválogatott kijutna a VB-re és az EB-re.

Szerencsétlen skótok, csak nevettek rajtuk. Most majd mi fogjuk mondani: "nézd apu, az ott egy magyar, lovon!"

Számolni kell azonban a realitásokkal. Egyetlen közvetlen szomszédunk Magyarország lesz, ezért elengedhetetlen a jó kapcsolatok fenntartása. Felmerült a balatoni korridor hadi úton történő kikényszerítése, azonban mi a béke pártján vagyunk. A magyar állampolgárok könnyített eljárás során juthatnak vízumhoz és munkavállalási engedélyhez, cserébe Budapestet a tőke, a szolgáltatások és a humánerőforrás teljes és csorbíthatatlan szabad mozgása illeti meg, valamint állampolgárait a korlátlan "vidéki" wellness-használat és minőségi borok fogyasztása.

Érdemes nagyot álmodni. Még egy hét. Bárhogy is döntenek skót barátaink, mi tiszteletben fogjuk tartani. Addig is némi ír felhanggal küldjük nekik ezt a számot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagykorut.blog.hu/api/trackback/id/tr476686993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.