Nagykörút Blog

Nyúlfétis és merített betontáska. Elindult a Nyitva Fesztivál!

2014. szeptember 23. - nagykörút_blog

Ahogy korábban beszámoltunk róla, elindult egy nagyon ígéretes kezdeményezés, a Nyitva Fesztivál. Terveink szerint ez alatt az egy hónap alatt igyekszünk az összes helyszínt bejárni és írni róla valamit.

Üssünk rögtön két boltot egy csapásra a Vitkovics Mihály utcában, ahol a Színtér és a Velofetish egymás mellett figyelnek. Ahogy a Fashion Street Csipak Péteré, úgy ez az utca nagyjából állítólag a Gerlóczyaké, úgyhogy vigyázó szemünket vessük a kávéscsésze mélyébe.

IMG_1017.JPG

Induljunk balról, ahol a gyerekek is (de nem csak ők) targetálva vannak. Van is nekik egy rakás program, tessék benézni programfüzetért.

IMG_1018.jpg

Viszont előre szólok, hogy vigyázzatok, mert mindenhol kedves, nyitott emberekkel fogtok találkozni, akikkel még beszélgetni is lehet. Mind a Színtérben, mind a Velofetishben egyszerre valósul meg kiállítótér és árusítás, így lehet békésen nézelődni, de akár vásárolni is. Sőt, elárulom, hogy a Velóban ingyen matrica is van, még anyátokat sem kell eladnotok érte.

IMG_1023.JPG

Erősen megy a kreatív processzus a lányok körében, akik végre tudtak szerezni egy üveglapot a hátsó részre, hogy ne üljenek egész nap huzatban. No, ne legyünk telhetetlenek, ha már az üzletet odaadták egy hónapra.

Többek között ilyen Cókmók táskákat tudtok vásárolni, benne foglalt takaróval:

IMG_1020.jpg

És miért jó ez azon kívül, hogy a kis Zebulonka és Jozefina ebben krúzolhat a 2. C. osztály folyosója előtt? Egy táska árában kettő foglaltatik benne, s azzal, hogy veszel egy ilyen táskát, megajándékozol egy állami gondozott gyereket is egy táskával. (Partnerek: Alföldi Gyermekotthon és a TEGYESZ, de a programot ki szeretnék terjeszteni, ha jól fut).

Ha ez nem elég, úgy a nyúlmániának is lehet hódolni:

IMG_1019.jpg

 

2014 tavaszán a magyar biciklis őrület bevette Berlint, ezért az alkotók úgy gondolták, hogy Budapesten is kéne neki adni egy esélyt, ha már. A cél egyfajta "felhő-élmény" megjelenítése volt, azaz mire inspirálja az embereket a kerékpár, mit hoz ki belőlük, mire gondolnak, hogy befolyásolja az életüket?

IMG_1024.JPG

Az olyan jelszavak mellett, mint hogy fogyassz kevesebbet, hasznosíts újra, ill. szereld magad, ember és tárgy viszonya, fétise is sajátos megvilágításba kerül.

IMG_1025.jpg

A Collegium Hungaricum Berlinben nem nyílt mód árusításra, azonban itt már van lehetőség mindenféle cucc (táska, pénztárca, ruházat stb.) vásárlására, amik újrahasznosított anyagokból készültek.

IMG_1026.JPG

Így például most pénteken merített betonból és bicikligumiból készült táskát mutat be az Ivanka és a Balkantango közösen, harmonikával és némi itallal.

Vitkovics Mihály utca, 5 percre gyalog a Deáktól, Ferenciektől, Astoriától.

 

Ahogy beszélgettünk a kiállítókkal, művészekkel, mondták, hogy kiadó üzlet még akadt bőven, csak volt, ahonnan nem sikerült időben kipakolni, volt, ahova meg egyszerűen nem tudtak berakni projektet, mert az nem volt olyan állapotban Ugyanakkor reményteli, hogy volt igény mind a tulajdonosok, mind a jelenlegi átmeneti bérlők részéről, hogy hasznosítsák ezeket a szellemparkokat. Ehhez azonban nem elég szerencsét kívánni, hanem el is kell menni, meg is kell nézni.

Kettő megvolt, még maradt tíz.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagykorut.blog.hu/api/trackback/id/tr156725685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.